Pris
95 DKK

Åbn QR-kode
Speak App Aps
Læseappen


Gennemsnitlig: 0%
TRÆK I FJÆSET UNDER HER FOR AT AFGIVE DIN BEDØMMELSE


Speak App Aps
Udviklerens beskrivelse
Læseappen er et udfordrende læringsspil, der træner de vigtigste lydlige forudsætninger for at lære at læse samt den første lydsyntese, der fører til at barnet skriver ord. Appen tager således udgangspunkt i og træner de lydlige kompetencer, som barnets læsekompetencer vurderes på ved den obligatoriske sprogvurdering ved skolestart. Appen er et professionelt og seriøst fagligt redskab, der kan benyttes det sidste år i børnehaven og i de første år i skolen i den tidlige læseundervisning. Banerne med lydsyntesemetoden gør også appen attraktiv og udfordrende for de børn, der er godt på vej i læseudviklingen. Forskningen peger på at lydsyntesemetoden er den mest effektive metode i forhold til at knække læsekoden.

Indholdsmæssigt tilbyder appen
· visuel skelnetræning af bogstaver
· bogstaverne og deres lyde
· forlydsøvelser
· rimskelnen både med ord og vrøvleord
· fonologisk subtraktion/orddeling
· lydsyntese og den første fonologiske skrivning/alfabetiske skrivning

I dette spil er tilgangen til læsningen funderet i logopædien og den specialiserede læseundervisning. Dvs. at udgangspunktet for læsetilegnelsen er lydene og barnets evne til at skelne og sammensætte lydene. Det faglige indhold er udviklet i et tæt samarbejde mellem logopæder og læsevejledere med mange års erfaring fra praksis.

Appen er designet med henblik på at alle børn på vej ind i læsningen kan udfordres på rette niveau. Til de børn, der har vanskeligheder i forhold til at fastholde auditive input, er der indbygget visuel støtte med animationer samt forskellige hjælpefunktioner, og barnet kan ved hjælp af disse få modelleret og gentaget strategierne til læsningen igen og igen, indtil de mestrer dem.

Opgaverne er pakket ind i en sjov og æstetisk spiloplevelse, hvor barnet spiller hovedpersonen, en gårdkat. Katten jages af hunden og for at slippe af med hunden, samler katten kasteskyts i de forskellige baner ved at løse opgaverne. Til sidst i spillet får barnet lov at kaste disse ting efter hunden, og på den måde besejre den. Spillet kan også spilles i two player mode. Her får Katten hjælp af gåsen til at løse opgaverne og samle kasteskyts. I two player mode kan børnene spille efter tur og scoren er individuel, men de kan også hjælpes ad med opgaverne.

Udviklet af logopæderne Ida Kroner og Pernille Olsen, Speak App ApS

Udviklet med støtte fra Ministeriet fra Børn, Undervisning og Ligestilling, Finansministeriet og KL samt LB Fonden



 
Changelog: Alt om "Læseappen" i detaljer...
Titel Tidspunkt Før Nu
Prisen på denne app er steget Prisen er stedet med +6 DKK 1 år siden 89 DKK 95 DKK
Programmet bliver nu indekseret af appzoo.dk Programmet er blevet tilføjet til appzoo-databasen 1 år siden - 1.0.1

Alle apps fra Speak App Aps
80%